Vår Filosofi

Vi strävar efter ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Vi bryr oss om miljön, därför använder vi bara ekologiska kakaobönor och ekologiskt rörsocker i vår choklad. Innerförpackningen är tillverkad av biologiskt nedbrytbar biofilm och ytterförpackningen är tillverkad av FSC-certifierad pappersmassa.

Vi bryr oss också om de människor vi jobbar med. Vi ser bland annat till att odlarna får bra betalt för sin kakao - vi betalar mer än det gällande priset på råvarubörsen. Detta gör vi för att uppmuntra dem till att utveckla sina odlingsmetoder långsiktigt. Välbetalda odlare är stolta över sitt arbete, håller kvaliteten hög för framtida skördar och kan utveckla sitt lokalsamhälle för kommande generationer.

Hantverket

Småskalig hantverkschoklad - Bean to Bar.

Vi börjar processen med att sortera kakaobönorna för hand, detta gör vi för att säkerställa att inga defekta bönor kommer vidare i processen och påverkar smaken negativt. Bönorna rostas sedan i små batcher på låg temperatur, vilket hjälper till att utveckla smaken, samt att lossa skalet från kakaonibsen. Nästa steg är att knäcka bönans skal och separera det från nibsen.

Vi stenmaler sedan kakaon varsamt i flera dagar tillsammans med rörsockret. Detta görs för att ytterligare utveckla smaken, samt för att uppnå en silkeslen munkänsla. Sedan tempererar vi chokladen för att ge den en glänsande yta och en fin ren "snap" när du bryter av en bit. Den färdiga chokladen hälls i formar, stelnar och packeteras sedan. Nu är chokladen klar att skickas!

Chokladen

Smaken avslöjar mycket om ursprunget och människorna bakom chokladen.

Vår filosofi är att använda så få ingredienser som möjligt - bara kakaobönor och rörsocker - helt enkelt för att vi tror på att göra choklad som är så sann mot sitt ursprung som möjligt. Kakaosort, odlingsförhållande och förädlingsprocess efter skörd spelar en viktig roll i utvecklingen av varje ursprungs unika smakprofil. Därför letar vi alltid efter odlare som delar vår passion för kvalitetskakao och som gör sitt yttersta för att utveckla sitt jordbruk.

Vi köper kakaobönor av hög kvalitet, där varje skörd har en unik smakprofil. Därför rostar vi bönorna varsamt på låg temperatur för att framhäva smakprofilen på bästa sätt när vi gör vår choklad. En bra rostning utvecklar smakens komplexitet samtidigt som den balanseras, vilket ger en lång och ren eftersmak.

Swedish Favourites Collection

Seasonal Collection

Rostade Kakaonibs

Couvertyr

249 SEK